Heraanleg marktplein De Panne

Op 3 februari 2017

 

De huidige meerderheid heeft voorgenomen om het huidige marktplein heraan te leggen tot een evenementenplein. Als N-VA afdeling De Panne – Adinkerke hebben wij volgende opmerkingen bij dit plan.

Vooreerst wensen we te stellen dat onze gemeente reeds goed voorzien is van verschillende pleinen waar evenementen kunnen plaatsvinden zoals de Esplanade, de markt zelf, het pleintje aan de kerk in Adinkerke, Bortierplein, Albertplein, de zeedijk, Koningsplein.

Bovendien heeft de heraanleg een prijskaartje van ongeveer 1,8 miljoen euro volgens de eerste schattingen waarvan we weten dat dit budget overschreden zal worden. Deze middelen kunnen beter besteed worden aan de armoedebestrijding waar onze gemeente ook beneden niveau scoort.

Tevens voorziet de huidige meerderheid noch in een geïntegreerd mobiliteits- noch in een gemeentelijk ontwikkelingsplan.

Ook de verklaring van de burgemeester op de Focus WTV beroert de gemoederen. Zij stelt dat het project door de ganse bevolking gedragen wordt. Niets is minder waar.  Er is heel wat tegenstand tegen het eigengereide optreden van het huidige gemeentebestuur en op de sociale media zijn heel wat reacties te lezen die de nieuwe plannen afkeuren.  Dit optreden kenmerkt de  heersende bestuurscultuur in onze gemeente.

Als N-VA De Panne – Adinkerke verwerpen wij dan ook volledig de heraanleg en verzoeken aan de huidige meerderheid om met alle betrokken partijen in overleg te gaan en in tussentijd af te zien van de heraanleg.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is