De Panne een faciliteitengemeente ?

Op 19 september 2011

 

loket gemeentehuis  pieter aan loket                                                              Pieter aan het loket. In het Nederlands uiteraard.

 

                                                                                                                                               Voor wie er nog zou aan twijfelen, De Panne-Adinkerke is een Vlaamse gemeente. Gelegen op Vlaams grondgebied en zonder faciliteiten. Dat wil dan ook zeggen dat anderstaligen enkel in het Nederlands terecht kunnen aan de loketten van het gemeentehuis.

Of toch niet ?

Het was ons bestuurslid Pieter Goderis al meermaals opgevallen dat sommige van onze ambtenaren een aardig woordje Frans spreken terwijl ze de burgers te woord staan. Dit gaat absoluut tegen elke taalwetgeving in. Wij van N-VA De Panne-Adinkerke willen dan ook de Burgemeester en Schepenen oproepen om er zorg voor te dragen dat het personeel de taalwetgeving blijft respecteren. Voor alle duidelijkheid willen we er nog bij vermelden dat het slechts over enkele ambtenaren gaat. We willen dus zeker niet alle mensen van de gemeentelijke diensten viseren. Het blijft gelukkig bij uitzonderingen. Toch moet voor iedere inwoner duidelijk zijn dat men enkel in het Nederlands terecht kan in ons gemeentehuis. Uiteraard is dit niet van toepassing voor de mensen van de toeristische dienst.

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is