Verslag gemeenteraad 03/06/2019

Op 4 juni 2019, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

Kort verslag met enkele van de belangrijkste punten van de gemeenteraad van 3/06/2019

  1. Er wordt een blauwe zone gecreëerd ter hoogte van het oude douanekantoor aan de grensovergang Duinhoekstraat.
  2. Op het kruispunt Donnylaan/Blauwe Weg/Witteberglaan/Doktersweg komt een klein rondpunt gelijkaardig aan dat van de D’Arripelaan/Donnylaan. Dit wordt pas gerealiseerd nadat de aanpalende bouwwerken afgerond zijn.
  3. De samenwerking tussen de VZW Gust en het gemeentebestuur wordt stopgezet. Dit wil niet zeggen dat de werking van het Huis van Gust stopt. Het initiatief staat buiten discussie en zal zeker worden voortgezet, wellicht op een nieuwe locatie, waar de infrastructuur beter voldoet aan de huidige noden.
  4. Er komen 2 tuttiklassen in samenwerking met StAPWest. 24 jongeren (2 klassen van max. 12) kunnen in klas blaasinstrument of gitaar leren en kunnen vanaf de eerste les hun instrument bespelen zonder eerst afzonderlijk notenleer te hebben gevolgd. Dit zal nu gelijktijdig gebeuren. De leerlingen kunnen instappen vanaf de 2de graad.

Uit de OCMW-raad:

  1. Er werd een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het Immaculata instituut om een gedeelte van het Oosthoekschooltje om te bouwen tot kinderopvang. Op die manier zijn er opnieuw meer beschikbare plaatsen voor kinderopvang.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is